Buildium werkplekplanner

VOOR KANTOREN EN BEDRIJFSRESTAURANTS

Op een veilige manier terug naar kantoor

Wij geloven in de kracht van eenvoud. Buildium begon als een tool voor ons eigen hoofdkantoor, die onze collega’s helpt reserveringen te maken – met tijdsbesparing en waardevolle inzichten als resultaat.

Een werkplek reserveren?

Wij helpen je opweg!

Medewerkers mogen mondjesmaat gelukkig weer op gepaste wijze terugkeren naar kantoor. Vanwege alle maatregelen is de capaciteit op kantoren echter vaak verlaagd, soms wel tot 25%. Wij helpen je de toestroom naar kantoor in deze omstandigheden op een comfortabele en efficiënte manier te beheren.

Het nieuwe werken

Het laatste half jaar is de rol van het kantoor enorm veranderd. De recente gebeurtenissen hebben de beleving rondom thuiswerken enorm bijgesteld. De ervaringen van zowel werknemers als de werkgevers zijn overwegend positief. Thuiswerken lijkt dan ook volledig te zijn geaccepteerd in onze nieuwe samenleving.

Uit een bevraging blijkt dat de optimale verhouding tussen thuiswerk en kantoor voor iedereen anders. De ene persoon kiest ervoor om 5/5 dagen thuis te werken, terwijl de andere persoon zich het fijnst voelt bij een 2/5 verhouding – dus wanneer er kan worden afgewisseld tussen thuiswerk en collega’s ontmoeten op het kantoor.

Online tool voor werkplekbeheer

In het anderhalve meter kantoor moet er veel worden georganiseerd. Door alle maatregelen neemt de capaciteit van werkplekken enerzijds af. Daarnaast wordt er ook meer van thuis uit gewerkt - waardoor de behoefte aan vaste werkplekken ook weer afneemt. Maar hoe ga je hiermee om? Tooling voor werkplekbeheer die de toestroom helpt te organiseren is hierbij geen overbodige luxe.

Met dit in het achterhoofd werd Buildium origineel voor ons hoodkantoor ontwikkeld. Daar zagen we dat iemand dagelijks bezig was handmatig de bezettingsgraad te registreren – een onnodig tijdrovende taak vonden wij.

Met onze digitale tooling wordt er nu een

heleboel tijd bespaard én verwerven we daarnaast ook waardevolle inzichten in bezettingsgraad.

Shifts boeken in het bedrijfsrestaurant

De Buildium applicatie biedt naast het boeken van een werkplek ook uitkomst voor bedrijfsrestaurants en cateraars. Door het boeken van shifts is de toestroom naar het restaurant gemakkelijk te organiseren en kan iedereen op het gewenste tijdstip zijn lunch afhalen in het restaurant. Op deze manier kunnen bedrijfsrestaurants toch op een veilige manier de deuren geopend houden voor personeel.

Functies

Maak reserveren eenvoudig!

Via ons online platform geven wij je werknemers de mogelijkheid een werkplek te reserveren – waar ze ook zijn. Dit biedt op voorhand duidelijkheid en voorkomt verassingen eens op kantoor. U hebt in één overzicht de toestroom naar uw kantoor en voorkomt onverwachte drukte op de afdelingen.

Vind jouw collega’s

Met de keuzemogelijkheid om je naam of teamnaam op te geven is het meteen duidelijk wanneer de collega’s waarmee je graag samenwerkt aanwezig zijn. Dit maakt het makkelijk om de dagen af te stemmen waarop je naar kantoor wilt komen.

Overal en altijd beschikbaar

Uw medewerkers kunnen vanuit elke plek inloggen in de applicatie. Ook vanuit huis kan dus worden bekeken op welke tijden het druk is op de afdelingen.

Geen software te installeren

Alle informatie is beschikbaar via een online website. U en uw collega’s hoeven dus geen enkele software of apps te installeren.

6-cijferige toegangscode

Buildium is eenvoudig uit te rollen voor elk bedrijf. Werknemers kunnen zelf via de portal hun persoonlijke 6-cijferige toegangscode opvragen.

Real-time inzichten voor management

Buildium geeft real-time inzicht in de werkplekbezetting op uw kantoor. Dit inzicht biedt u waardevolle informatie over de dal- en piekdagen op afdelingen.

Benieuwd welke afdelingen er onbezet zijn op bepaalde dagen zodat u schoonmaak, verlichting en beveiliging hierop kunt afstemmen? Of speelt u met de gedachte om delen van uw kantoor te huur te stellen voor werknemers uit de buurt? Dan biedt deze informatie u uitkomst.

Lunchen in het restaurant?

Bij het aanmelden van de aanwezigheid op kantoor kan de medewerker meteen aangeven wel of niet gebruik te willen maken van het restaurant. Zo wordt ook de inkoop voor het restaurant veel eenvoudiger.

Zelf gebruikers beheren

Ons gebruikersbeheer is laagdrempelig en eenvoudig. Geef zelf aan welke emailadressen bevoegd zijn om een reservatie te maken in het systeem. Zo vermijdt u verkeerd gebruik in het boeken van de ruimtes.

Plattegronden

U kunt zelf een plattegrond uploaden van uw kantoor. Zo wordt het nog eenvoudiger voor uw collega’s om hun afdeling terug te vinden en een geschikte werkplek te zoeken. Wij ondersteunen momenteel alle plattegronden in het formaat .png en .svg.

Hoe werkt het?

Online tool voor gebruikers 

De Buildium tool is een webapplicatie die zowel op een computer als op een mobiele telefoon beschikbaar is. Informatie aanvragen over bezettingsgraad of het maken van een boeking kan zo altijd en overal op een gemakkelijke en snelle wijze.

Inregelen vanuit facilitair management

De beheerder van de applicatie kan aan de knoppen draaien. Het percentage van het totale aantal werkplekken kan worden ingesteld. Per ruimte kan worden ingezien hoeveel werkplekken er geboekt zijn. Het aantal werkplekken in de ruimte is zelf aan te passen.
Zo ook de tijden wanneer het kantoor en/of de lunch toegankelijk is.

Probeer het zelf

Scan de QR code en bekijk hoe u via de telefoon eenvoudig een werkplek kunt reserveren.

U kunt hier zelf uw unieke toegangscode aanvragen.

De voordelen

Buildium is dé oplossing voor bedrijven die hun deuren weer veilig en in vertrouwen willen openstellen

Veiligheid 

Inzicht in de werkplekbezetting op afdelingen biedt voor werknemers een bepaalde vorm van veiligheid en vertrouwen. Daarnaast voorkomt de tool dat uw werknemers het openbaar vervoer belasten - en risico lopen-, om er vervolgens op kantoor achter te komen dat hun afdeling te druk bezet is.

Welzijn & social contact

Iedereen probeert zijn eigen weg te vinden in het nieuwe werken. Een groot percentage van werkend Nederland lijkt aan te geven om uit sociaal oogpunt af en toe op kantoor te willen komen om bij te praten met collega’s.

Ergonomisch comfort

Steeds vaker hoor je fysiotherapeuten spreken over toenemende drukte in hun praktijk door o.a. een verkeerde werkhouding op de thuiswerkplek. Het kan helpen om het kantoor weer beschikbaar te stellen als een plek waar goed en veilig gewerkt kan worden.

Privacy

Het is geen app. Hierdoor blijft de privacy van uw gebruikers ten alle tijden gewaarborgd! Wij slaan geen data op van gebruikers.

Ook op telefoon

De buildium tool is een webapplicatie die zowel op een computer of tablet als op een mobiele telefoon beschikbaar is.

Meer weten

Neem contact op met ons team!

Contactgegevens

Buildium Controls
Zijlweg 3
2678 LC De Lier

info@buildium-controls.com
+31 6 11 43 85 90

Buildium Comfort